Ambassade en Consulaten van België in Marokko

België in Marokko

Welkom op onze website!

!!!! BELANGRIJK : INFORMATIE VISA IN VERBAND MET VACCINATIECERTIFICATEN !!!!

Vanaf heden is een geldig vaccinatiecertificaat een noodzakelijke stuk in elke visumaanvraag. Het niet voorleggen van dit document zal leiden tot een weigering indien uw reis niet als essentieel wordt beschouwd.

Ter herinnering, een vaccinatiecertificaat bewijst dat u volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. U bent volledig gevaccineerd indien uw laatste prik minstens twee weken geleden werd toegediend.

De volgende COVID-19-vaccins worden erkend in België:

  • Pfizer/BioNTech (Comirnaty)
  • Moderna
  • AstraZeneca/Oxford (Vaxzevria)
  • Janssen
  • Covishield

Voor meer informatie en de voorwaarden om naar België te reizen: www.info-coronavirus.be/fr/voyages/

BELANGRIJKE INFORMATIE

Momenteel is het niet mogelijk om naar Marokko te reizen volgend een beslissing van de Marokkaanse autoriteiten om de passagiersvluchten van en naar Marokko op te schorten tot minstens 31 januari 2022. De situatie zal herzien worden in functie van de sanitaire situatie

Ten gevolgde de opschorting van de vluchten van en naar Marokko door de Marokkaanse autoriteiten sinds 29 november 2021, wordt u verzocht contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij/reisbureau voor een mogelijke terugvlucht.

Rechtstreekse terugkeervluchten naar België zijn voorlopig nog voorzien tot en met 31 december 2021, meer bepaald met Royal Air Maroc en met Air Arabia .

Gelieve regelmatig de websites van de luchtvaartmaatschappijen te controleren voor het zo spoedig mogelijk organiseren van uw terugkeer. Tickets moeten rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij worden aangekocht

Verschillende terugkeervluchten worden ook voorzien naar andere Europese bestemmingen. Het gaat om vluchten die door luchtvaartmaatschappijen worden georganiseerd en waarvoor tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen moeten worden aangekocht.

Deze vluchten worden georganiseerd door o.a. Air France, Transavia, Vueling, Iberia, RAM, Air Arabia,… .

Deze lijst is louter informatief en houdt geen enkele verbintenis in. Deze informatie is bovendien steeds onder voorbehoud dat toestemming van de Marokkaanse autoriteiten wordt bekomen voor de vluchten en ook van de door de luchtvaartmaatschappijen vastgestelde voorwaarden inzake beschikbaarheid en toegang tot de vluchten. Gelieve u rechtstreeks te informeren bij de maatschappijen.

Wij herinneren u eraan dat voor de toegang tot het Belgische grondgebied de sanitaire regels van kracht blijven. Gelieve voor uw vertrek u in te lichten via www.info-coronavirus.be/fr/voyages/  

Indien u momenteel in Marokko verblijft, vragen we u om zich te registreren op travellers online. Wij herinneren u eraan dat reizen naar landen buiten de EU-zone door België nog steeds sterk afgeraden blijven.

Voor meer informatie zie de rubriek "Covid-19 in Marokko: veel gestelde vragen" of volg ons op Facebook

Beste landgenoten in Marokko,

Wij delen u mee dat de Ambassade van België in Rabat in deze uitzonderlijke omstandigheden tot uw dienst blijft.

Wij adviseren de instructies van de lokale autoriteiten nauwgezet op te volgen.

Voor meer informatie kan u het reisadvies raadplegen van federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken, dat constant wordt aangepast.

 
Covid-19 in Marokko: veelgestelde vragen

 
De toekomstige ambassade
© A2M Architectes en Willemen Group

 
U bent een Belg die onlangs naar Marokko is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Rabat ? U reist als toerist door Marokko en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres. 

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Marokko gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Consulaat-Generaal in Casablanca: wijziging van consulaire jurisdictie

Sinds 1 juli 2020 werden de consulaire bevoegdheden van het Consulaat-Generaal in Casablanca overgeheveld naar de Ambassade in Rabat. U verblijft dus sindsdien in de jurisdictie van onze Ambassade in Rabat.

Wat betekent dit voor u concreet?

 
Geen reispaspoort? Geen binnenkomst in Marokko!

Regel voor een verblijf van maximaal drie maanden in Marokko:
1 Belgische reiziger, volwassen of kind = 1 geldig reispaspoort... Lees verder

 

Nieuws

20 jan

Vandaag 20 januari neemt Dorien Nijs de trein naar Straatsburg en het Europees Parlement om er de Belgische aanbevelingen toe te lichten tijdens de plenaire vergadering van de Conferentie van de toekomst van Europa (21 en 22 januari). Sophie Wilmès zal, in haar hoedanigheid van minister van Europese Zaken, vanochtend aanwezig zijn op het station Brussel-Zuid om Dorien steun te betuigen en veel succes te wensen.

24 dec

Verklaring door België, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

17 dec

In het licht van zijn koloniale verleden in Centraal-Afrika heeft België zich ingeschreven in een noodzakelijk parcours van onderzoek, waarheid en herinnering. Het onderzoek naar de segregatie van metissen uit de periode van de Belgische kolonisatie in het kader van de uitvoering van de parlementaire 'Metis'-Resolutie gebeurt in twee fasen.

10 dec

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten herhalen vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir dat België zich inzet voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.

06 dec

Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft besloten een vrijwillige bijdrage van 400.000 euro toe te kennen aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) voor een programma ter bestrijding van illegale wapenhandel in Noord-Macedonië. Illegale wapenhandel vanuit de Balkan blijft voor België een belangrijk punt van bezorgdheid inzake het waarborgen van de veiligheid in Europa en de regio.