Ambassade en Consulaten van België in Marokko
Home Consulaire diensten Paspoort Paspoort verloren of gestolen?

Paspoort verloren of gestolen?

U bent uw Belgisch paspoort kwijt, of het werd gestolen?

Reageer onmiddellijk!

  1. Bel zo snel mogelijk met DOCSTOP op het gratis nummer 00800 2123 2123.
  2. Geef het verlies of diefstal aan bij de plaatselijke politie, en bewaar een kopie van uw aangifte (in de Franse taal aub!).

Daarna kan u een voorlopig paspoort aanvragen, of een nieuw biometrisch paspoort als u ingeschreven bent in het consulaire register.

Afhankelijk van uw verblijfplaats in Marokko, contacteer de ambassade te Rabat of de ere consulaten te Marrakech of Agadir.

U moet in persoon komen en volgende bewijsstukken meebrengen:

  1. Uw originele aangifte van verlies of diefstal aan de Marokkaanse politie;
  2. Een bewijs van uw identiteit: idetiteitskaart of een ander recent officieel document met foto. Als u geen enkel document meer heeft of als ze niet meer geldig zijn dan moeten we enkeke verificaties verrichten, bedankt voor uw begrip;
  3. Twee kleuren identiteitsfoto's op wit achtergrond;
  4. Het bedrag dat overeenstemt met een voorlopig paspoort (of met een biometrisch paspoort indien u ingeschreven bent in het consulaire register).

OPMERKINGEN:

  1. De Marokkaanse politie vraagt bij verlies of diefstal van een paspoort het nummer van het verloren/gestolen paspoort. U dient zich daarvoor te richten tot uw gemeente of de consulaire post waar u ingeschreven bent.
  2. Indien de Marokkaanse politie een verklaring op eer vraagt van het verlies of de diefstal van het paspoort, dan kan deze gelegaliseerd worden door de Ambassade.
  3. In bepaalde bijzondere gevallen zal u niet noodzakelijk een voorlopig paspoort kunnen bekomen. Bijvoorbeeld als u Marokko binnengekomen bent met een vervallen Belgisch paspoort of helemaal zonder Belgisch paspoort. Hiervoor zijn speciale modaliteiten van toepassing.