Ambassade en Consulaten van België in Marokko
Home COVID-19 in Marokko: veelgestelde vragen

COVID-19 in Marokko: veelgestelde vragen

1. Welke formaliteiten moet ik volgen indien ik naar België wil gaan?

Om te weten of u naar België mag reizen en wat de huidige sanitaire voorwaarden zijn, nodigen we u uit om de volgende link te raadplegen: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 
2. Ik verblijf momenteel in België en wens naar Marokko te reizen, kan dit?

Door een beslissing van de Marokkaanse autoriteiten werden de sanitaire voorwaarden voor reizen naar Marokko aangepast.  Alle reizigers met bestemming Marokko moeten volgende regels respecteren:

  • Verplicht voorleggen van een vaccinatiepass OF een negatief PCR-resultaat van minder dan 72u 

De Marokkaanse autoriteiten erkennen als geldig een vaccinatiepas met 3 verkregen dosissen dan wel 2 indien deze tweede niet ouder is dan 4 maanden. Uitzondering voor het vaccin J&J waarbij 1 dosis in plaats van 2 geldt.

Deze maatregelen gelden voor alle reizigers boven de 18 jaar. Voor kinderen tussen 12 en 18 jaar geldt als geldige vaccinatie een vaccinatie met 2 dosissen. Kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn vrijgesteld (geen PCR-test, geen vaccinatie).

Voor meer informatie, gelieve de sites van de Marokkaanse autoriteiten te raadplegen, enige verantwoordelijke voor de toegang tot het Marokkaanse grondgebied.

 
3. Is het mogelijk zich te verplaatsen tussen Marokkaanse steden? Mag ik mij naar de luchthaven begeven?

Marokko blijft de medische noodtoestand handhaven, van kracht sinds 20 maart 2020. De bevolking wordt verzocht zijn de veiligheidsmaatregelen te respecteren (dragen van mondmasker, respecteren van de veiligheidsafstand, handhygiëne).

Deze maatregelen gelden voor iedereen; u wordt dan ook uitgenodigd de instructies van de Marokkaanse autoriteiten op te volgen.

Bepaalde bijkomende maatregelen zijn van kracht op het volledig grondgebied van Marokko: publieke en privésamenkomsten (buiten en binnen) zijn beperkt tot 50 personen (behalve indien speciale toestemming van de lokale autoriteiten). Sinds 21 oktober 2021 is het vaccinatiepaspoort verplicht in Marokko en kan gevraagd worden om dit voor te leggen om toegang te krijgen tot locaties en evenementen.

Meer informatie

Voor meer informatie nodigen wij u uit om ons reisadvies te raadplegen door hier te klikken.

 
4. Ik ben houder van een geldig Schengenvisum. Kan ik naar België gaan?

Op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken en op https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ kunt u meer informatie terugvinden over de toegestane reizen en sanitaire voorwaarde.

Voor vragen in verband met visa, nodigen wij u uit om ons te schrijven op rabat.visa@diplobel.fed.be

Voor alle andere consulaire vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail op rabat@diplobel.fed.be