Ontwikkelingssamenwerking

Marokko als partner in ontwikkelingssamenwerking.

Lopende projecten

Alle informatie over onze lopende ontwikkelingssamenwerkingsprojecten.
  1. Laatst bijgewerkt op

1. Landbouw


Ontwikkeling van de saffraan- en de dadelpalmindustrie in de regio Souss-Massa-Drâa 


Dit project is bedoeld om de duurzame economische ontwikkeling van de meest kwetsbare saffraan- en dadelproducenten in het actiegebied van het Office Régional de Mise en Valeur Agricole de Ouarzazate te versterken. 

Meer informatie

Image
Man inspecteert dadelproducten

© ENABEL Maroc


Ondersteuning en begeleiding van economische belangengroepen voor de ontwikkeling van de teeltindustrie van de dadelpalm in de Marokkaanse oases


Dit project is bedoeld om de waarde van de dadelpalmteeltindustrie in de verschillende oases van Marokko te verhogen door familiale producenten (vrouwen en mannen) te verenigen in geprofessionaliseerde economische belangengroepen, zodat zij de markt kunnen penetreren met kwaliteitsvolle en concurrerende producten.

Meer informatie

Image
Dadels

© ENABEL Maroc


Ontwikkeling van de amandelindustrie in de regio Oriental 


De doelen van dit project zijn:

  • het inkomen van de bevolking van de regio Oriental verbeteren;
  • de amandelboomsector beter ontwikkelen, versterken en duurzaam beheren door grote oppervlakten die bestemd zijn voor de graanteelt om te zetten in amandelboomgaarden.
Image
Vrouwen verwerken dadels

© ENABEL Maroc


2. Water en waterzuivering


Marokkaans-Belgisch programma voor waterzuivering


Steun voor het nationale programma dat in 2005 door het ministerie van Milieu en het ministerie van Binnenlandse Zaken is gelanceerd. Dit programma onderscheidt zich door het belang van zijn communicatiecomponent, die zorgt voor een beter begrip, een betere aanvaarding en een grotere duurzaamheid van de werkzaamheden.

Meer informatie
 

Institutionele ondersteuning voor 3 hydraulische bekkens


De doelstelling van dit project is het beheer van de watervoorraden in de stroomgebieden van Loukkos, Moulouya en Souss-Massa Drâa te verbeteren door de vaardigheden te versterken, beheersinstrumenten te ontwikkelen en de communicatie en bewustwording binnen de stroomgebiedagentschappen te verbeteren.

Meer informatie

Image
Waterbekken

© ENABEL Maroc


Ondersteuningsprogramma voor milieu-opwaardering van landelijke scholen 


Dit project wil bijdragen tot de duurzame verbetering van de levensomstandigheden van plattelandsmeisjes en -jongens in de regio's Souss-Massa-Draâ, Oriental en Nord. Het wil ervoor zorgen dat meisjes en jongens in de beoogde plattelandsbasisscholen zich bewust zijn van het belang van het milieu en duurzame toegang hebben tot sanitaire voorzieningen op schoolniveau.

Image
Lachend schoolmeisje

© ENABEL Maroc